En lärares betraktelser kring återgång till campusundervisning

2021-09-07

Efter vad jag upplever som en rysligt lång tid med digital undervisning känns denna termin väldigt speciell. Jag har i skrivande stund ännu inte blivit inbokad att hålla någon campusföreläsning, men jag har stora förhoppningar på att det kommer att hända denna termin, konstaterar Christian Sköld, Excellent lärare vid Institutionen för läkemedelskemi

Jag måste säga att jag ser fram emot det med ett visst mått av barnslig förtjusning. Jag saknar verkligen strosandet i föreläsningssalen med pekpinnen som en dirigent i högsta hugg, redo att leverera frågor till en avläsningsbar och frågvis publik i ett härligt utbyte. Förhoppningsvis får jag till några leenden från studenterna när jag drar ett långsökt kemiskämt och uppspelt blickar ut i salen för att inte missa några spontana reaktioner.

Visst, Zoom-föreläsningar har fungerat skapligt bra, men jag tycker inte att de har upplevts lika roliga. Pandemin är dock inte över och givetvis finns risk för bakslag och skärpta restriktioner, men om inte förr så lär vi i alla fall senare återgå till campusundervisning i ett fullt normalläge. Dock kan det nog även då bli vissa moment kvar i digital regi, men det ska bli väldigt skönt att då få välja det utifrån ett lärandeperspektiv och inte ett virusperspektiv.

MER INFORMATION

KONTAKT

Christian Sköld, Excellent lärare
Institutionen för läkemedelskemi
christian.skold@ilk.uu.se

Fler nyheter från vår institutions utbildningar

Senast uppdaterad: 2021-08-19