"Min Erasmus-termin vid Farmaceutiska fakulteten var det bästa som kunde hänt mig"

2023-10-03

– Jag kommer aldrig att glömma alla underbara vänner och minnen jag skapat i Uppsala, säger Henrike Lawrence, farmacistudent vid Ludwig-Maximilian-universitet i München, Tyskland, som nyligen återvände hem efter en Erasmus-termin vid Uppsala universitets Farmaceutiska fakultet.

Henrike Lawrence, Ludwig-Maximilian-universitet
Henrike Lawrence, Ludwig-Maximilian-universitet

Så, vad har Uppsala att bjuda på i jämförelse med Bayerns pärla?
Oj, Uppsala har så mycket att erbjuda med mängder av studentaktiviteter. Det har aldrig varit så lätt att få så många nya vänner, det pågår alltid evenemang någonstans och alla gör sitt bästa för att du ska känna dig välkommen.

Vad fick dig att söka praktik på Uppsala universitet?
I Tyskland är farmaci ett av få akademiska ämnena där man tar en "statlig examen" istället för en kandidat- eller magisterexamen. Utan att bli för detaljerad kan det bli lätt knepigt när man vill plugga utomlands, men med lite hjälp lyckades jag få ett laboratorieprojekt vid Farmaceutiska fakulteten, vilket var det bästa som kunde hänt mig.

Hur bodde du under din tid i Uppsala?
Jag valde ett studentboende, vilket visade sig vara internationellt och framför allt väldigt roligt. Jag kände till att Uppsala var en liten stad med ett stort universitet och känt för sina många studentnationer – och det passade mig alldeles perfekt.

Hann du uppleva Sverige bortom läkemedelslab och studentliv?
Absolut, Sverige är ett fantastiskt land för ett studentutbyte. Det är lätt att ta sig runt även om man inte pratar någon svenska. Och eftersom jag älskar friluftsliv passade jag på att ägna mig åt vandring, skidåkning och helgresor med de andra utbytesstudenterna.

Några råd till alla studenter som funderar på ett utbyte vid Farmaceutiska fakulteten?
Oroa dig inte om du skulle ställas inför någon utmaning. Du kommer att lista ut alla svar och det är definitivt värt alla eventuella ansträngningar!

Så din rekommendation är Kör Hårt!
Utan tvekan. På bara några få månader hann jag lära mig så mycket och växa som människa. Jag kommer aldrig att glömma alla underbara vänner och minnen jag skapat i Uppsala.

MER INFORMATION

KONTAKT

Christina Wedén, UniversitetsadjunktChristina Wedén, Universitetsadjunkt
Farmaceutiska fakulteten
Christina.Weden@uu.se

text: Magnus Alsne, foto: privat, Mikael Wallerstedt

Fler nyheter från vår institutions utbildningar

Senast uppdaterad: 2021-08-19