Vaccin, läkemedel och rock’n’roll • En julhälsning från Dekan Mathias Hallberg

2021-12-22

När jag summerar 2021 konstaterar jag ännu ett händelserikt år för Farmaceutiska fakulteten. Vi har utvecklat vår undervisning, varit framgångsrika i utlysningar, publicerat uppmärksammade artiklar, erhållit priser och – inte minst – bidragit till universitets tredje uppgift. Det sistnämnda viktigare än någonsin i en tid då läkemedel är på allas läppar.

Mathias Hallberg

I allt detta utmärker sig likväl vissa händelser: Vaccinationen. Vi var många som längtade. Själv glömmer jag nog aldrig den högtidliga känslan att tillsammans med andra förväntansfulla stå i kön, titta på sina papper och slutligen få sin första injektion. Jag log stort när jag tackade sköterskan och vandrade hemåt.

När det gäller livet på fakulteten vill jag lyfta vår installation av sju nya professorer, rekord för oss och väldigt, väldigt roligt! Installationsveckan bjöd på ypperliga föreläsningar och avslutades med en kväll på slottet. För underhållningen stod rektors rockband. Anders Hagfelt på trummor och vår egen professor Per Hansson på gitarr och sång. Farmaceutiska fakulteten i fronten. Längst fram! Jag tar med mig denna fina bild och känsla in i 2022. Må detta bli året då covid släpper greppet och att vår fakultet får möjlighet att fortsätta utvecklas!    

Kära kollegor, alumner och vänner: Å fakultetens vägnar önskar jag era alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Mathias Hallberg, Dekan
Farmaceutiska fakulteten
Uppsala universitet

Nytt vid institutionen för läkemedelskemi

Senast uppdaterad: 2024-04-08