En hälsning från Nadia Petersen som snart lämnar institutionen för LEO Pharma

2021-11-08

Efter snart tre år vid Uppsala Universitet, lämnar jag för att bli en del av LEO Pharma i Köpenhamn. Jag har haft en underbar tid här i Uppsala där jag har arbetat tillsammans med Prof. Mats Larhed och Prof. Em. Anders Hallberg med att syntetisera småmolekylära agonister för AT2 receptorn.

Nadia Petersen

När jag kom till Uppsala var läkemedelskemi ett nytt område för mig och under min tid här har jag insett att det är precis det som jag vill jobba med de nästkommande åren; syntetisera små viktiga molekyler som kan hjälpa med att bekämpa sjukdomar.

Under det sista året har vi samarbetat med ett företag och jag fascineras av den snabbt flödande arbetsmiljön med otroligt korta ledtider från att jag är klar med en förening i labbet till dess att vi får resultaten från de biologiska testerna. Jag ser fram emot att bli en del av teamet av mycket motiverade och hårt arbetande läkemedelskemister hos LEO, där jag enbart kommer fokusera på synteskemi. 

Efter snart sex år ska jag tillbaka till Danmark, och även om det har varit lärorikt att vistas bland andra kulturer, så ser dansken i mig fram emot att åter igen vara bland danskar. Denna insikt fick jag när jag besökta LEO i Köpenhamn och kände mig hemma trots att det var mitt första besök och att jag aldrig har bott i Köpenhamn. Jag är väldig tacksam för alla möjligheter Mats har givit mig och allt han har lärt mig, och jag vill ta möjligheten att ännu en gång tacka Mats för de tre år vi har arbetat ihop..

Nadia Petersen
Forskare
Institutionen för läkemedelskemi

Nytt vid institutionen för läkemedelskemi

Senast uppdaterad: 2024-04-08