Tack för alla fantastiska insatser • Vi ser redan fram emot att få möta er igen!

2022-07-01

Så börjar semesterlugnet så smått hitta tillbaka till BMC efter ännu ett läsår präglat av mycket och intensivt arbete. Men om den höga belastningen ibland kan kännas som regel snarare än undantag är det viktigt att vi ibland tar oss tid att betrakta allt det vi uträttar. Utsikten är storslagen!

Mathias Hallberg, dekan Anja Sandström, prodekan
Anja Sandström, prodekan, och Mathias Hallberg, dekan

Vårt reviderade Apotekarprogram har funnit sin nya form och i sommar är den första kullen studenter redo att ansöka om legitimation. Nästa sommar är det dags för studenterna vid vårt likaledes reviderade Receptarieprogram att göra detsamma – och själva ser vi redan fram mot höstens utvärderingar av våra utbildningar som vi hoppas ska generera viktig vägledning till hur vi kan vässa vår pedagogiska verksamhet ytterligare.

I höst sjösätter vi också Sveriges första masterprogram i biologiska läkemedel, och adderar vi vår framgångsrika forskning och framskjutna positioner i flera strategiskt viktiga samarbeten är det lätt att konstatera att vår fakultet har rejäl vind i seglen. Att vårt målmedvetna arbete och framgångsrika samverkan med Uppsala universitets medicinska fakultet dessutom belönas med toppositioner i flera internationella rankingar ger naturligtvis extra inspiration för framtiden.

I tidiga juli ser vi fram emot att välkomna 300 doktorander och forskare från hela Europa till BMC och ULLA Sommarskola. Även vid Campus Gotland hoppas vi möta många intresserade, dels vid våra Almedalsseminarier men också vid de fristående kurser vår fakultet genomför i Visby.

Vi vill också ta tillfället i akt att välkomna Ola Söderberg, professor i farmaceutisk cellbiologi, som 1 juli tillträder som prefekt vid Institutionen för farmaceutisk biovetenskap. Samtidigt tackar vi Björn Hellman, avgående prefekt vid samma institution, för många och värdefulla bidrag till institutionens och fakultetens utveckling.

Med det sagt vill vi tacka er alla; medarbetare, kollegor, studenter och samarbetspartners för era fantastiska insatser under året som gått. Vi hoppas att ni alla får en skön och solig sommar och vi ser fram emot att få möta er igen vid hösttermins start!

Mathias Hallberg, dekan
Anja Sandström, prodekan
Farmaceutiska fakulteten, Uppsala universitet

Nytt vid institutionen för läkemedelskemi

Senast uppdaterad: 2024-04-08