Nominera din kandidat till innovationspriset Hjärnäpplet

2022-03-29

Nu har du chansen att nominera en kollega till Uppsala universitets innovationspris Hjärnäpplet som uppmärksammar bidrag till att omsätta värdefulla kunskaper till innovation och hållbar nytta. Välkommen med din nominering senast 24 april 2022.

Sara mangsbo och Joachim Gullbo, tidigare vinnare av Hjärnäpplet
Sara mangsbo och Joachim Gullbo, tidigare vinnare av Hjärnäpplet

År 2021 erhöll Joachim Gullbo, apotekarutbildad alumn vid Farmaceutiska fakulteten, Uppsala universitets innovationspris Hjärnäpplet för sin centrala roll i utvecklingen av bättre läkemedel mot cancer. År 2020 tilldelades Sara Mangsbo, Universitetslektor vid institutionen för farmaci, priset. Nu kan du nominera din kandidat till 2022 års pris som uppmärksammar framtagande av forskningsresultat eller kunskapstillgångar som resulterat i en innovation.

– Innovationer är viktigt för samhället och Hjärnäpplet är ett pris som lyfter fram dem som genom framgångsrik forskning och ett stort engagemang för nyttiggörande lagt grunden till nyskapande innovationer. I det arbetet krävs kreativitet, nytänkande och drivkraft, säger Coco Norén, prorektor och ordförande i nomineringskommittén.

I urvalskriterierna för priset anges bland annat "Hjärnäpplet vill uppmärksamma, belöna och stimulera den drivande energin i forskare och forskarstuderande som, oavsett disciplin, både vill förstå sin omgivning, beskriva den och bidra till att omsätta värdefulla kunskaper till innovation och hållbar nytta för samhället och mänskligheten."

Välkommen med din nominering senast 24 april 2022.

LÄS MER OCH NOMINERA

Nytt vid institutionen för läkemedelskemi

Senast uppdaterad: 2024-04-08