SweDeliver söker: Två doktorander i molekylär galenisk farmaci

2022-02-01

Det nationella kompetenscentret SweDeliver rekryterar just nu två doktorander i molekylär galenisk farmaci för projekt med fokus på oral läkemedelstillförsel. Välkommen med din ansökan senast den 18 februari 2022.

Doktorander vid SweDeliver, Uppsala universitet

Våren 2022 lanserar SweDeliver projekten Effekter av molekylära egenskaper hos makromolekyler och permeationsförbättrare på absorption efter oral administrering respektive In vivo upplösning av svårlösliga läkemedel i tjocktarm. Inför projektstart rekryterar det nationella kompetenscentret nu två doktorander med placering vid institutionen för farmaci.


Som doktorand i projektet Effekter av molekylära egenskaper hos makromolekyler och permeationsförbättrare på absorption efter oral administrering kommer du att arbeta med att studera och klargöra faktorer som är viktiga för absorption av makromolekyler inom den kemiska rymd som finns utanför ’Lipinski’s rule-of-5’, samt hur sådan substanser bäst kombineras med permeationsförbättrare för att öka absorptionen efter oral administrering.


Som doktorand i projektet In vivo upplösning av svårlösliga läkemedel i tjocktarm kommer du att arbeta med att förbättra förståelsen av upplösning av läkemedel som har låg löslighet i vatten och som ska absorberas från tjocktarmen. Projektet innebär in mekanistiska studier in vivo och inkluderar aspekter relaterade till hydrodynamik, den begränsade vätskevolym som finns tillgängligt för upplösning samt bindning till/nedbrytning av bakterier i mikrobiomet.

FAKTA SWEDELIVER

SweDeliver är ett nationellt kompetenscentrum. Med Uppsala universitets farmaceutiska fakultet som akademiskt nav och 16 industripartners bedriver SweDeliver forskning inom parenteral, oral och pulmonär läkemedelstillförsel.

KONTAKT

Christel Bergström CentrumledareChristel Bergström, professor
Centrumledare, SweDeliver
Christel.Bergstrom@farmaci.uu.se

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2022-11-08