Presentera din forskning vid SciFest 2022 – Anmälan öppen nu

2021-11-01

Vetenskapsfestivalen SciFest är tillbaka på Fyrishov. 10–12 mars 2022 möts forskare från Uppsala universitet och tusentals nyfikna elever och vuxna för en uppsjö av prova på-aktiviteter, shower och föredrag. Nu kan du som forskar vid farmaceutiska fakulteten anmäla din medverkan.

Förberedelserna inför SciFest 2022 är igång. Uppsalas största vetenskapsfestival som varje år lockar närmare 8 000 vetgiriga skolelever och vuxna är äntligen tillbaka på Fyrishov efter två år online.

– SciFest är ett oerhört inspirerande tillfälle att möta och interagera med en nyfiken allmänhet. Det ger också oss som grupp ett tillfälle att utveckla hur vi presenterar och tillgängliggör vårt arbete i ett större samhällsperspektiv, och vår erfarenhet är att enkla presentationer och projekt fungerar allra bäst vid SciFest, säger Christel Bergström, professor vid institutionen för farmaci som medverkat vid fyra tidigare upplagor av festivalen.

SciFest 2022 kommer att erbjuda ett brett utbud av roliga och intressanta aktiviteter i syfte att visa barn och skolungdomar hur rolig vetenskap kan vara. Festivalen är anpassad till grundskolans läroplan och till SciFests primära uppgifter hör att väcka elevernas nyfikenhet och att förhoppningsvis så ett frö till att någon gång vilja studera vid Uppsala universitet.

– Som forskare delar vi ett ansvar att skapa förståelse och engagemang för det kunskapsdrivna samhället, och SciFest ger oss en arena att möta de skolelever som utgör morgondagens forskare. Festivalen är helt enkelt en arena med stora mervärden för både utställare och besökare säger Christel Bergström som också är prodekan vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci.

FAKTA SciFest 2022

  • SciFest 2022 äger rum 10-12 mars i Fyrishov, Uppsala.
  • 9 och 16 november arrangeras workshops för dig som vill veta mer om att medverka vid Scifest.
  • Senast 1 december behöver du anmäla din aktivitet i SciFests bokningssystem.

MER INFORMATION

KONTAKT

Maria Ferletta, Forskningssekreterare
Kansliet för medicin och farmaci
maria.ferletta@uadm.uu.se

Carin Marciszko, Forskningssekreterare
Kansliet för medicin och farmaci
carin.marciszko@uadm.uu.se

text: Magnus Alsne, foto: SciFest

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2024-04-04