Farmaceutiska fakulteten gratulerar sina nyutexaminerade alumner

2021-09-29

En ny generation läkemedelsexperter har erhållit sina diplom och äntrar yrkeslivet. Lördag 25 september genomförde farmaceutiska fakulteten 2021 års examensceremoni. Nu kan du se evenemanget online.

Tyra Gustavsson mottar sitt diplom
Tyra Gustavsson mottar sitt diplom

– Examensceremonin är en av årets bästa högtider. Det är överväldigande att se er, Farmaceutiska fakultetens forna studenter sitta här i vår vackra aula och vänta på ert diplom. Kvittot på alla prövningar ni gått igenom och alla kunskaper och färdigheter ni nu besitter inom det farmaceutiska området. Jag blir ödmjuk och känner stor stolthet, inledde Anja Sanström, prodekan för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Lördag 25 september samlades en ny generation läkemedelsexperter i Uppsala universitets aula för att erhålla sina examensbevis. Till skillnad från i fjol kunde årets ceremoni genomföras med alla studenter på plats, vilket speglade sig i den glada och högtidliga stämningen.

Mathias Hallberg, dekan, Farmaceutiska fakulteten
Mathias Hallberg, dekan, Farmaceutiska fakulteten

– Vilken resa ni har gjort. Idag är ni nyutexaminerade, fullfjädrade läkemedelsexperter med en gedigen plattform för framtida uppdrag. Så våga ta plats, våga synas. Idag är läkemedel och vaccin på allas läppar. Sällan har behovet av farmaceutisk kompetens varit så stort som idag, och ni är de lysande läkemedelsexperter samhället behöver. Jag önskar er all lycka, sade Mathias Hallberg, dekan vid Farmaceutiska fakulteten.

Flera av deltagarna i ceremonin framhöll den särskilda gemenskap de upplevt under sin tid vid farmaceutiska fakulteten, och på plats i aulan var Elin Svedin, ordförande i Alumnföreningen Farmis, som inbjöd alla att engagera sig i nätverket som omfattar både tidigare och nuvarande studenter och medarbetare vid Farmaceutiska fakulteten:

– Nu är ni precis som jag alumn. Ni har hela världen framför er, och just idag vill jag ge er tipset att ta för er därute och visa att ni är läkemedelsexperter. Grattis till er examen och välkomna in i alumnvärlden!

Se online

MER INFORMATION

Kontakt

Sandström, Anja
prodekan, utbildning på grundnivå och avancerad nivå
018-471 5026, anja.sandstrom@ilk.uu.se

text: Magnus Alsne, foto: farmaceutiska fakulteten, Mikael Wallerstedt

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2022-11-08