Alumnföreningen Farmis ökar de farmaceutiska professionernas synlighet

2021-05-21

– Alla vi studenter, alumner och anställda vinner på engagerat nätverkande, konstaterar Elin Svedin, ordförande i Alumnföreningen Farmis som i maj lanserade den nya digitala inspirationsserien Profiler i branschen.

Elin Svedin, ordförande i Alumnföreningen Farmis
Elin Svedin, ordförande i Alumnföreningen Farmis

Varför ska du vara medlem i en alumnförening? Och vad gör en sådan? Farmaceutiska fakultetens alumnförening, Farmis, ska – enligt stadgarna – främja kontakter mellan tidigare studenter, lärare, forskare och studenter vid Farmaceutiska fakulteten. Men vilken nytta genererar det  egentligen?

– Alla vi studenter, alumner och anställda vid farmaceutiska fakulteten vinner på engagerat nätverkande och ömsesidigt utbyte genom studietid och yrkesliv. Tillsammans synliggör vi de farmaceutiska professionernas plats i Uppsala och världen, konstaterar Elin Svedin, ordförande i Farmis och medarbetare vid Läkemedelsindustriföreningen, Lif.

Alumnföreningen har under pandemin fått anpassa sina kontaktytor till rådande begränsningar. Mötesplatserna har periodvis varit färre, men i takt med att allt fler tillägnar sig de nya arbetssätten med digitala plattformar ser Elin Svedin möjligheter att engagera ännu fler personer att delta aktivt i nätverket.

– Jag tror att tröskeln blir allt lägre för varje digitalt event som äger rum. Det ska vi förvalta, och häromveckan lanserade vi Farmis nya inspirationsserie ”Profiler i branschen” där vi kommer att möta framstående personer med farmaceutisk bakgrund som skapar stolthet och visar bredden av allt vi kan uppnå med en farmaceutisk utbildning.

Bengt Julander, branschprofil
Bengt Julander, branschprofil

Premiäravsnittet gästades av Bengt Julander, apotekare och hälsovårdsprofil med en central position och gedigen bakgrund inom svenskt näringsliv. Under en lunchtimme berättade han om sin resa från nedre mellanklass utan studievana till ekonomiskt oberoende investerare och hann även besvara frågor och bjuda de blivande läkemedelsexperterna i publiken på några väl valda karriärtips.

– Vi vill ge inspiration och nya insikter till alumner, farmacistudenter och alla med intresse för läkemedelsvärlden, och vår första sändning lockade många deltagare som även hört av sig och tackat i efterhand. Efter sommaren fortsätter vi vår satsning med nya spännande möten och har redan några namn på önskelistan, men välkomnar förslag på ytterligare profiler som vi alla kan lära av, säger Elin Svedin.

Fakta

  • Alumnföreningen Farmis välkomnar alla tidigare och nuvarande studenter och medarbetare vid Farmaceutiska fakulteten. Vid föreningens många mötesplatser samlas studenter, lärare, forskare och yrkesverksamma alumner.
  • Kring fakulteten finns även en förening för alumner från magisterprogrammet i klinisk farmaci.

Mer information

KONTAKT

Elin Svedin, ordförande i FarmisElin Svedin, ordförande
Alumnföreningen Farmis
Elin.Svedin@lif.se

text: Magnus Alsne, foto: LIF, Sveriges Farmaceuter m fl

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2024-04-04