Webbinarium 16 september: Svensk farmaceutisk forskning och vägen framåt

2021-04-22

Torsdag 16 september inbjuder Apotekarsocieteten och IF:s stiftelse för farmacevtisk forskning till webbinarium med framtidsspaningar och retrospektiva aspekter kring hur Sverige ska återta sin position i den farmaceutiska världstoppen.

Anmäl dig nu till webinarium 7 december

Tid  Torsdag 16 september, kl. 13.00–17.00
Plats  Online
Avgift  Gratis för medlem i Apotekarsocieteten (bli medlem), icke medlemmar 450 SEK.
Mer information  Läs mer och anmäl dig här

Välkommen online då IF:s stiftelse för farmaceutisk forskning firar sitt 50-årsjubileum med ett eftermiddags-webbinarium med fokus på dåtid och framtid för svensk Life Science.

I samtalet deltar bland andra Tomas Salmonson, tidigare chef för EMA:s vetenskapliga kommitté CHMP, och Jenni Nordborg, nationell samordnare för Life Science. Seminariet omfattar även framtidsspaningen Vart är vi på väg? Så ska Sverige återta sin position i den farmaceutiska världstoppen! med moderator Ulrika Simonsson, professor vid institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Uppsala universitet.

Seminariet är gratis för medlemmar i Apotekarsocieteten. Icke medlemmar betalar 450 kronor. Välkommen till en lärorik dag som kommer att ge en bra bild av svensk Life Science.

IF:s stiftelse för farmaceutisk forskning bildades för 50 år sedan inför förstatligandet av apoteksväsendet. Stiftelsen har hittills delat ut 30 miljoner kronor i stipendier till bland annat postdoc-vistelser, examensarbeten, kurser och konferenser. Vid jubileumsseminariet 16 september belyser stiftelsen utvecklingen av svensk Life Science genom de stipendier stiftelsen delat ut, såväl som framtiden för farmaceutisk forskning i Sverige.

Kontakt

Lisa Bandholtz, vetenskaplig sekreterare
Apotekarsocieteten
lisa.bandholtz@apotekarsocieteten.se

Ulrika Simonsson, Professor i farmakokinetik
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap
Ulrika.Simonsson@farmbio.uu.se

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2024-04-04