Farmaceutiska fakulteten gratulerar sina nyutexaminerade läkemedelsexperter

2020-09-29

En ny generation läkemedelsexperter har erhållit sina diplom och äntrar yrkeslivet. Lördag 26 september genomförde farmaceutiska fakulteten 2020 års examensceremoni – som den här gången blev fyra.

Nyutexaminerad läkemedelsexpert mottar sitt diplom

– Kära nyblivna receptarier, apotekare, kandidater, magistrar och mastrar. Kära föräldrar, vänner och anhöriga som är med oss därhemma på länk, inledde Anja Sandström, prodekan vid farmaceutiska fakulteten 2020 års examensceremoni.

Anja Sanström, prodekan
Anja Sanström, prodekan

Som så mycket annat, detta av corona präglade år, var det en hel del som inte var sig likt då ännu en ny generation läkemedelsexperter samlades i Uppsala universitets aula för att erhålla sina examensbevis. Men varken tomma läktare eller en ceremoni som fick delas i fyra förmådde lägga band på den traditionsenligt glada och högtidliga stämningen.

– Som prodekan vid farmaceutiska fakulteten är examensceremonin en av de största dagarna på året. Att få se er, våra forna studenter, sitta stolta och rakryggade i Uppsala universitets aula och vänta på era diplom. Kvittot på alla prövningar ni gått igenom, alla kunskaper och färdigheter ni nu besitter inom läkemedelsområdet. Det är stort, fastslog Anja Sandström.

Vid ceremonin som livesändes online deltog även Mathias Hallberg, dekanus vid farmaceutiska fakulteten, som konstaterade vilken fantastisk tillgång de nyutexaminerade utgör för läkemedelsbranschen. Han skickade även med en uppmaning att de, oberoende av vilken väg de väljer, vågar ta plats, synas och dela med er av all den kunskap ni förvärvat under er utbildning.

– Ni är lysande samhällsexperter som behövs i denna tid. Ta vara på er stora bredd, men stanna inte upp. Fortsätt att fortbilda er, våga öppna nya dörrar, gå utanför fältets uppsatta fasta ramar. Fortsätt att vara nyfikna, era möjligheter är oändliga, avslutade Mathias Hallberg.

Efter diplomutdelning fortsatte ceremonin i Universitetshusets foajé med fotografering och mingel. Trots coronasäkrade avstånd förblev atmosfären uppsluppen bland den uppenbart nöjda skaran unga läkemedelsexperter.

– Jag talade med många av de nyutexaminerade senare under dagen och de var alla mycket nöjda med ceremonin som de beskrev som lagom lång och att kände att de uppmärksammades och var i fokus just under deras examinationstillfälle, säger Felix Hemström Trolin, ordförande i Farmacevtiska Studentkåren.
 

Mer information


text: Magnus Alsne, foto: farmaceutiska fakulteten

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2024-04-04