Webbinarium 6 oktober: Testa Center och Uppsala universitet utvecklar för efterfrågad spetskompetens

2020-09-28

Vid Testa Center får Uppsala universitets studenter utbildning i bioprocess- och läkemedelsutveckling och forskare har tillgång till modern utrustning inom bioteknisk processindustri. I detta webbinarium vid Innovationsveckan 2020 berättar studenter och forskare om sina erfarenheter av Testa Center.

Studenter vid Testa Center

Tid  6 oktober 2020, kl. 10.00–11.00
Plats  Online
Observera Föranmäl dig här och erhåll länk till webbinariet

Vi står mitt uppe i den fjärde industriella revolutionen där en fusion av tekniska, biologiska och digitala teknologier skapar nya spelregler och branschdefinitioner som kräver nya former av samverkan för att säkra framtida konkurrenskraft. Uppsala universitet identifierade tidigt behovet av att utbilda för morgondagens läkemedelsutveckling, där biologiska läkemedel kräver nya arbetssätt.

I samarbete med Testa center – Sveriges testbädd och innovationscenter inom bioprocessteknologi för forskare, studenter och företag som vill testa och industriellt skala upp innovationer i produktionen av biologiska läkemedel – och Cytiva kan Uppsala universitet erbjuda studenter utbildning i bioprocess- och läkemedelsutveckling, parallellt får universitetets forskare tillgång till Testa Center och dess moderna utrustning inom bioteknisk processindustri.

I detta webbinarium som genomförs inom ramarna för Innovationsveckan 2020 visar vi hur samverkan mellan samhällets och näringslivets behov kan mötas med framsynt kompetensförsörjning i samverkan.

Medverkande

  • Testa Center: Jesper Hedberg, föreståndare
  • Forskargrupper från Uppsala Universitet:
  • Sara Mangsbo, forskningsledare i immunonkolog, institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Uppsala universitet
  • Albert Mihranyan, professor in nanoteknologi and funktionsmaterial, Uppsala universitet
  • Studenter och Kursansvarig som använt Testa Center för laborativa moment

Mer information

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2022-11-08