Burak Taner vinner Medicinalrådet Per Manells pris

2024-01-15

Farmaceutiska fakulteten gratulerar Burak Taner, studerande vid Apotekarprogrammet, till Medicinalrådet Per Manells pris för Bästa presentation av fördjupningsprojekt 2023. Extra hedersomnämnanden går till Julia Lidar och Tilda Bergfast. ”Återväxten av duktiga apotekare är utan tvekan god” konstaterade Martin Belin, Alumnföreningen Farmis, i samband med prisceremonin.

Burak Taner vinner Medicinalrådet Per Manells pris

Vid Farmaceutiska fakultetens traditionsenliga Projektsymposium redovisar studenter vid Uppsala universitets Apotekarprogram sina vetenskapliga fördjupningsprojekt. I samband med symposiet delar Alumnföreningen Farmis ut Medicinalrådet Per Manells pris till bästa examensarbete, en utmärkelse som i år tilldelas Burak Taner, för sitt projektet utfört vid Yumeng Maos forskningsmiljö i Cancerimmunterapi vid Institutionen för immunologi, genetik och patologi.

Burak Taner, Apotekarprogrammet
Burak Taner, Apotekarprogrammet

– Det är en ära att få ta emot Per Manells pris, och jag vill framföra mitt stora tack till Yumeng Mao som välkomnade mig i sin grupp och Marta Rúbies Bedós som guidat mig genom forskningsprojektet, säger Burak Taner som därmed vinner en studieresa till Bryssel och branschorganisation European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations.

Medicinalrådet Per Manells pris är, utöver viktig inspiration för Uppsalas Apotekarstudenter, en viktig faktor för de starka banden mellan Farmaceutiska fakulteten och Alumnföreningen Farmis. På plats på Proektsymposiet för att dela ut priset å Alumnföreningens vägnar var Martin Belin som även fick dela ut välförtjänta hedersomnämnanden till Tilda Bergfast och Julia Lidar.

– Det är en förmån att få dela ut Per Manells pris, och lika glädjande är att kunna konstatera att fördjupningsprojekt tycks hålla allt högre kvalitet för varje termin. Återväxten av duktiga apotekare är verkligen god, konstaterar Martin Belin, till vardags vid Abbvie.

För Apotekarprogrammets studenter väntar nu en termins Verksamhetsförlagd utbildning innan de återvänder till Uppsala och Farmaceutiska fakultetens examensceremoni i universitetsaulan.

MER INFORMATION

KONTAKT

Jörgen Bengtsson, UniversitetslektorJörgen Bengtsson, Universitetslektor
Ansvarig, Apotekarprogrammet
Jorgen.Bengtsson@farmaci.uu.se

Lisa Fredriksson Carreras, UniversitetsadjunktLisa Fredriksson Carreras, Universitetsadjunkt
Samordnare, Apotekarprogrammet
Lisa.Fredriksson@farmbio.uu.se

Anja Sandström prodekanAnja Sandström
prodekan, utbildning på grundnivå och avancerad nivå
anja.sandstrom@ilk.uu.se

Text: Magnus Alsne, foto: Ida Renström m fl

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2024-04-04