Vinn signerat exemplar av barnboken När hjärnan blir sjuk

2023-12-07

Vinn ett signerat exemplar av boken När hjärnan blir sjuk av Åsa Konradsson Geuken och Klas Kullander. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att skicka ett mail till Magnus.Alsne@ilk.uu.se senast 2 januari.

Åsa Konradsson Geuken och Klas Kullander har skrivit När hjärnan blir sjuk

Farmaceutiska fakulteten slår ett slag för tredje uppgiften och lottar ut 3 signerade exemplar av den rykande färska barnboken När hjärnan blir sjuk, författad av våra fantastiska forskare Åsa Konradsson Geuken och Klas Kullander. Skicka ett mail till Magnus.Alsne@ilk.uu.se senast tisdag 2 januari 2024 så deltar du i utlottningen.

Åsa Konradsson Geuken och Klas Kullander
Åsa Konradsson Geuken och Klas Kullander

När hjärnan blir sjuk är en godnattsaga utan prinsessor och enhörningar – men som däremot innehåller Zebror med superkrafter och en farmor som får allt svårare att känna igen sina barnbarn. Boken bjuder också på flera tänkvärda och fantasifulla illustrationer av Kalicharan Patra, liksom en målning av Mats Konradsson, äldre bror till Åsa Konradsson Geuken och konstnär som själv lever med schizofreni.

– Med en blandning av lek och allvar vill vi visa att precis vem som helst kan drabbas, och framför allt att det går att leva ett bra liv även när hjärnan mår dåligt. Vi vill också väcka barnens nyfikenhet, och hör skolor av sig med önskemål om att vi ska komma på besök och prata med eleverna så lovar vi att göra allt för att det ska bli verklighet, säger Åsa och Klas.

MER INFORMATION

FLER VINSTCHANSER

KONTAKT

Åsa Konradsson GeukenÅsa Konradsson Geuken, Universitetslektor
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap
Asa.Konradsson-Geuken@farmbio.uu.se

Klas KullanderKlas Kullander, Professor
Institutionen för immunologi, genetik och patologi
Klas.Kullander@igp.uu.se

text: Magnus Alsne, foto: Mikael Wallerstedt, illustration: Kalicharan Patra, Mats Konradsson

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2022-11-08