Vinn böcker om Sömn och Tryffelfeber i fakultetens boklotteri

2023-11-17

Vinn signerade exemplar av Sov dig till ett bättre liv av Christian Benedict och Tryffelfeber av Christina Wedén. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att skicka ett mail till Magnus.Alsne@ilk.uu.se senast 26 november.

Christian Benedict och Christina Wedén, Farmaceutiska fakulteten
Christian Benedict och Christina Wedén, forskare & författare

Farmaceutiska fakulteten bjuder på Black Friday 2.0 och ger bort de nya populärvetenskapliga böckerna Sov dig till ett bättre liv: Vad andning, sex, melatonin, tyngdtäcke, fullmåne och kiwi kan göra för din sömn av sömnforskare Christian Benedict och Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer av vår tryffelexpert Christina Wedén. Skicka ett mail till Magnus.Alsne@ilk.uu.se senast söndag 26 november så deltar du i utlottningen av signerade exemplar.

I Sov dig till ett bättre liv berättar Christian Benedict, sömnforskare vid institutionen för farmaceutisk biobvetenskap, på ett underhållande sätt om allt från de populäraste sömnfixarna till hur sömnen påverkar din kropp och själ. Han beskriver hur den kan göra dig och samhället rikare, smartare, friskare – och mer attraktiv. Du lär dig också om de största sömnbovarna och vad du kan göra för att minska risken att de stjäl din sömn.

I Tryffelfeber guidar Christina Wedén, lärare och forskare vid institutionen för farmaceutisk biobvetenskap, dig genom tryfflarnas värld: från upptrissade tryffelauktioner och smutsiga pengar till påkostade festivaler, våldsamma uppgörelser och – naturligtvis – stora matupplevelser i en bok fylld av ”oväntat spännande och fascinerande läsning”.

FAKTA

MER INFORMATION

KONTAKT

Christian BenedictChristian Benedict, Universitetslektor
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap
Christian.Benedict@farmbio.uu.se

Christina WedénChristina Wedén, Universitetsadjunkt
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap
christina.weden@farmbio.uu.se

Text: Magnus Alsne, foto: Stefan Tell, Mikael Wallerstedt m fl

Nytt vid fakulteten

Senast uppdaterad: 2022-11-08