”Kursen öppnar definitivt nya dörrar till yrkeslivet”

Hallå där… Kristin Augustsson, studerande vid Uppsala universitets apotekarprogram, som efter att ha deltagit i kursen Klinisk prövningsmetodik just nu gör sitt examensarbete i farmakometrik med inslag av kliniska prövningar.

Kristin Augustsson, apotekarstudent
Kristin Augustsson, apotekarstudent

Vad gör klinisk prövningsmetodik så intressant?
– Innan jag påbörjade kursen visste jag inte ens att apotekare kan arbeta med kliniska prövningar. Så snart de fem veckorna var över ville jag genast pröva mig vidare längs fältet, och både upplägg och innehåll gav precis de grundläggande kunskaper jag behövde för att ta nästa steg.

Vilket är ditt nästa steg?
– Farmakometri var ett helt nytt ämne för mig som jag verkligen vill utforska vidare. Här använder man datorer och modeller för att effektivisera kliniska prövningar. Genom att räkna ut behov av doser, patienter och provtagningar kan du spara både tid, resurser och forskningspersoner. Just nu utför jag mitt examensprojekt inom farmakometri, vilket ger kompetens jag hoppas få nytta av i mitt framtida arbetsliv.

Vad uppskattade du mest med kursen?
– Dels ger den en otroligt bra och bred översikt, dels ger den en tydlig och inspirerande inblick i yrket. Flera av våra föreläsare arbetar vid kontraktsforskningsföretag och de är verkligen engagerade. Vi fick dessutom ha personliga möten med dem och få våra frågor besvarade med dagsaktuell kunskap direkt från professionen.

Vem rekommenderar du att söka kursen?
– Alla som studerar vid Apotekarprogrammet! Den öppnar definitivt nya dörrar till yrkeslivet samtidigt som du får möjlighet att skapa kontakter utanför akademin. Flera av dem jag läste kursen med talar också om att ta sig vidare i området, förmodligen visste inte någon av oss att vi var så intresserade som vi visade oss vara.

PRAKTISK INFORMATION

  • Kursen ges 16–23 mars 2023
  • Undervisningsspråk: Svenska, vid behov på engelska.

LÄS MER & ANSÖK

MER INFORMATION

text: Magnus Alsne, foto: privat

Senast uppdaterad: 2023-01-20