Läkemedelskemi (7,5 hp)

Utan läkemedelskemi inga nya läkemedel. Och vid Uppsala universitet jobbar några av världens främsta forskare och lärare i fältet. I den här kursen gör du avstamp i farmacins molekylära kärna och lär dig om de första avgörande stegen mot framtidens mediciner.

Läkemedelskemi (7,5 hp)

Du som någon gång googlat Läkemedelskemi har redan två grundläggande kunskaper: Du vet att det är ett tvärvetenskapligt område där de första, viktiga stegen tas på vägen mot varje framtida läkemedel. Du vet också att Läkemedelskemins akademiska centrum finns vid Uppsala universitets Farmaceutiska fakultet. Här samarbetar flera ledande forskare med att utveckla lovande molekyler och beräkna hur de kan förväntas agera i människokroppen.

Vid kursen Läkemedelskemi tar du dig an farmacin i dess allra minsta beståndsdelar. Du lär dig om de aktiva substansernas egenskaper, processerna då de tillförs kroppen och hur de interagerar med sitt avsedda mål. Vi lägger också stort fokus vid den information vi kan utläsa ur ett läkemedels strukturer och generiska och strukturnamn. Du får dessutom planera en enklare syntes av läkemedelsmolekyler, ett alltid lika uppskattat tillfälle att använda kunskaperna från vår kurs i organisk syntes.

Välkommen till en kurs där du utforskar hur läkemedel fungerar på molekylär nivå, prövar datorbaserad läkemedelsdesign och får med dig kunskaper som efterfrågas i både akademi och industri.

Läs mer och ansök

PRAKTISK INFORMATION

  • Kursen genomförs Vårtermin
  • Undervisning sker på heltid i Uppsala och ges på svenska
  • Flyer Läkemedelskemi (7,5 hp)

LÄS MER

KONTAKT

Bobo Skillinghaug, kursansvarigBobo Skillinghaug, kursansvarig
Farmaceutiska fakulteten
Bobo.Skillinghaug@ilk.uu.se

Senast uppdaterad: 2023-09-21